top of page
KTX_MYTHOS_50Χ70_final ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ-1.jpg
AMFOREAS copy.png

BRAND STORY

Originating from the Greek history

Βασικό όχημα της πορείας και πηγή έμπνευσης για τη σειρά φυσικών καλλυντικών Mythos αποτέλεσε ο αρχαίος και καθ’ όλα ελληνικός αμφορέας. Ένα χαρακτηριστικό κεραμικό αγγείο, με οβάλ σώμα και κάθετες λαβές αμφίπλευρα, ζωγραφισμένο με παραστάσεις από την καθημερινή ζωή, το οποίο χρησίμευε για τη μεταφορά υγρών – κυρίως οίνου και ελαιόλαδου – στην αρχαιότητα.
Τα «σπασμένα» κομμάτια του (θραύσματα), που επιβιώσαν στο πέρασμα των χρόνων, είναι ξεχωριστά, δουλεμένα με φροντίδα και συμβολίζουν τις διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων που συνθέτουν την γκάμα της συλλογής φυσικών καλλυντικών Mythos.

 

Ενώνοντας τα θραύσματα ο αμφορέας αναγεννιέται, αποκτά πάλι μορφή, υποδέχεται ξανά το ευεργετικό ελληνικό λάδι και δίνει υπόσταση στο brand φυσικών καλλυντικών Mythos, το οποίο πλέον λειτουργεί ως μία ενιαία ύπαρξη με στόχο την εδραίωση του “ευ ζειν”.

FLAX FOR SITE.png
Mythos 2.jpg
AMFOREAS MISSING.png

Η δύναμη της έμπνευσης

KOMMATI AMFOREA (2).png

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική έννοια η λέξη «Μύθος» είναι ο προφορικός λόγος. Μία αφήγηση που μεταδίδεται από στόμα σε στόμα και περιέχει τις ανθρώπινες αξίες ενός ολόκληρου πολιτισμού. Σήμερα, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο, οι μύθοι εξακολουθούν να αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

KTX_MYTHOS_50Χ70_final ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ-1.jpg
AMFOREAS copy.png

Αειθαλές και Αιωνόβιο,

το δέντρο της ελιάς 

Από τους μύθους του βασιλιά Κέκροπα και της θεάς Αθηνάς, μέχρι τα στεφάνια των Ολυμπιονικών, το δέντρο της ελιάς, ως αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής σε μια ιστορία χιλιάδων χρόνων εξακολουθεί να μας προσφέρει το γνωστό, άριστο και πολύτιμο ελληνικό
ελαιόλαδο. Το «υγρό χρυσάφι» κατά τον Όμηρο, εκτός από βασικό συστατικό στη διατροφή, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα έως σήμερα, αυτούσιο ή αναμεμειγμένο με βότανα, ως καθαριστικό και καλλωπιστικό μέσο.

100% olive oil.png
photo-1541259418332-97b56947904f 2.jpg
ELIA.png
ELIA_edited.png
shutterstock_788817199 2.jpg
AMFOREAS MISSING.png

Φυσική πηγή

βιταμινών και αντιοξειδωτικών

KOMMATI AMFOREA (2).png

Το «μέγα θεραπευτικόν», όπως αποκαλούσε το ελαιόλαδο ο Ιπποκράτης, έχει πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά στη φαρέτρα της σύγχρονης κοσμετολογίας. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες (Α, D, K και Ε), φαινόλες και καροτενοειδή συμβάλλει στη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, προστατεύει την επιδερμίδα από την οξείδωση και τη διατηρεί λαμπερή. Αποτελεί πηγή ιχνοστοιχείων και αμινοξέων, απαραίτητων για τη διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας του δέρματος.

KTX_MYTHOS_50Χ70_final ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ-1.jpg
AMFOREAS copy.png

Ελληνικός ελαιώνας

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου βρίσκεται ο απέραντος ελαιώνας της Κορώνης (36ο 79’ Ν 21ο 95’ Ε), ένας τόπος με παράδοση αιώνων στην καλλιέργεια της ελιάς που προσφέρει και το μοναδικό ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται για τα φυσικά καλλυντικά Mythos από ελιές «Κορωνέικες», μια από τις καλύτερες και πιο φημισμένες ποικιλίες ελιάς στον κόσμο.

100% olive oil.png
5.jfif
family%20face%201%201_edited.jpg
AMFOREAS MISSING.png

Mythos 100% Bio Olive

Η σειρά φυσικών καλλυντικών Mythos συνδυάζει το αδιαμφισβήτητα ευεργετικό συστατικό–το 100% πιστοποιημένο βιολογικό Ελαιόλαδο- με περισσότερα από 50 αρωματικά φυτά και βότανα της ελληνικής φύσης, διαμορφώνοντας θρεπτικές, αντιοξειδωτικές και ενυδατικές φυσικές φόρμουλες, πλούσιες σε ολιγοπεπτίδια και πολυφαινόλες, οι οποίες είναι κατάλληλες για την απαιτητική περιποίηση του προσώπου και όλου σώματος.
 

Ο δικός μας «Mythos», μέσα από την ομώνυμη σειρά φυσικών καλλυντικών με βάση το ελληνικό ελαιόλαδο, είναι η γέφυρα δύο κόσμων: της παραδοσιακής αλήθειας και της επιστημονικής έρευνας και αντιπροσωπεύει το όραμα μας για φυσικά καλλυντικά που προσφέρουν υγεία, νεότητα και λάμψη στο δέρμα.

KOMMATI AMFOREA (2).png
LIFOPLUS ICONS.png
LIFOPLUS ICONS.png

(36° 79’ N 21° 95’E)

bottom of page