top of page
Αναζήτηση

ALL FOR BLUE: Μια μέρα με τα Εκπαιδευτήρια Καλάνδρου που άλλαξε ριζικά τη στάση μας απέναντι στο περ

Στα πλαίσια των αξιών που μας διέπουν, αλλά και του οράματός μας, δε θα μπορούσε να λείπει ο σεβασμός προς τη φύση και το περιβάλλον. Όντες ενήμεροι για όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη περιβαλλοντική πραγματικότητα, αλλά και ευαισθητοποιημένοι απέναντι στις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, προσπαθούμε με το δικό μας τρόπο να στηρίξουμε την προστασία του οικοσυστήματος.


Μέσω της All For Blue, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με διεθνή δράση για την προστασία των καρχαριών και της θάλασσας, ήρθαμε ένα βήμα πιο κοντά στην περιβαλλοντική πραγματικότητα, λαμβάνοντας μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που έγινε στα Εκπαιδευτήρια Καλάνδρου, στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, και στον μετέπειτα καθαρισμό παραλίας στην Αρτέμιδα.


Έχοντας παρακολουθήσει μια πλούσια ενημέρωση σχετικά με την προστασία των καρχαριών και τον καθαρισμό των παράκτιων περιοχών, προχωρήσαμε στον καθαρισμό μια κοντινής παραλίας, με απώτερο στόχο την εκπαίδευση 140 μαθητών, που αντιπροσωπεύουν τη νέα γενιά που θα γράψει μια νέα σελίδα στην ιστορία μας. Το αποτέλεσμα αυτή της μονοήμερης δράσης ήταν κάτι παραπάνω από απρόσμενο και ελπιδοφόρο, καθώς συγκεντρώθηκαν 9 υπερ-πλήρεις σάκοι πολλαπλών χρήσεων, γεμάτοι με σπασμένα γυάλινα μπουκάλια αναψυκτικών, χάρτινα ποτήρια καφέ, πλαστικά καλαμάκια, άδεια μπουκαλάκια νερού, μεταλλικά καπάκια μπύρας, σακουλάκια από σνακ και αμέτρητες γόπες τσιγάρων. Οι μικροί μαθητές πήραν επάξια τον τίτλο του Ήρωα της Ημέρας και εμείς αντιληφθήκαμε έμπρακτα τη σπουδαιότητα του σεβασμού στο ίδιο μας το σπίτι, τον πλανήτη μας.





bottom of page