top of page
Αναζήτηση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Κοντά σε οικογένειες, μοναχικά άτομα, απόρους και αστέγους

Η Φλαξ για ακόμη μια χρονιά στηρίζει την Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση, παραχωρώντας δωρεάν σετ προϊόντων προσωπικής φροντίδας, που θα διατεθούν σαν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά που διοργανώνεται, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς.


Τα έσοδα της Λαχειοφόρου θα διατεθούν στη στήριξη του έργου της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης που αφορά στην υποστήριξη περίπου 650 οικογενειών και μοναχικών ή ανήμπορων ατόμων, τόσο με τρόφιμα όσο με ενδύματα, υποδήματα, σχολικά είδη κ.λπ., καθώς και στην δωρεάν προσφορά φαγητού σε συνανθρώπους μας που ζούνε είτε στον δρόμο ή αδυνατούν να παρασκευάσουν μόνοι το φαγητό τους στις οικίες τους.


Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση αμκε (ΕΛ.ΕΘ.ΣΥ.) με την αρωγή του Hellenic Relief Foundation (HRF) με έδρα τη Νέα Υόρκη, από το 2012 φροντίζει να καλύπτει τις ανάγκες συνανθρώπων που ζουν στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά. Για τον σκοπό αυτό η Ελληνική ομογένεια συλλέγει χρήματα με τα οποία αγοράζει τρόφιμα που διανέμονται δωρεάν σε οικογένειες, μοναχικά άτομα, απόρους και ηλικιωμένους που αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμη και τα φάρμακά τους κάθε μήνα.


Σήμερα περίπου 900 οικογένειες και μοναχικά άτομα, σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 650 στην Αττική, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση ή την ανεργία, υποστηρίζονται σε μηνιαία βάση με είδη διατροφής, ενδύματα, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, παιχνίδια κ.ά.




Αντίστοιχη είναι η φροντίδα και για τα παιδιά των οικογενειών αυτών με καινούρια ενδύματα και δώρα τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, καθώς και κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς όταν τους προσφέρονται όλα τα απαραίτητα (τσάντες, τετράδια κ.ά.).


Μέσα από τον δίαυλο HRF-ΕΛ.ΕΘ.ΣΥ. στηρίζονται εκτός από τις οικογένειες (μονογονεϊκές, πολύτεκνες κ.λπ.) συνάνθρωποί μας της τρίτης ηλικίας, άλλοι που έχουν καθηλωθεί στο κρεβάτι λόγω ασθένειας, παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα.


Η Φλαξ παραμένει κοινωνικά ευαισθητοποιημένη και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης. Στόχος ΟΛΩΝ μας είναι να στηρίξουμε την Ελληνική οικογένεια που δοκιμάζεται από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αλλά και από την πανδημία λόγω του Covid-19 που καθιστά αδύνατη πολλές φορές την προσωπική επαφή.


Για περισσότερες πληροφορίες:




bottom of page