top of page
Αναζήτηση

Γιατροί του Κόσμου: Όπου υπάρχουν άνθρωποι


Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς, η εταιρίας μας συνεχίζει να στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, δωρίζοντας προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά, η οποία επηρέασε όλες τις κοινωνικές ομάδες, καλώντας τες να προσαρμοστούν σε μια καθημερινότητα η οποία συνεχώς αλλάζει.


Φέτος, μέσω του ΠΣΒΑΚ και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, η εταιρία μας δώρισε αφρόλουτρα, λοσιόν σώματος & κρέμες προσώπου στο Ανοικτό Κέντρο Διαμονής “A Step Forward”. Το Ανοικτό Κέντρο φιλοξενεί γυναίκες μόνες ή μητέρες μόνες με παιδιά κατά την περίοδο εξέτασης της αίτησης ασύλου τους, αρκετές εκ των οποίων είναι επιβιώσασες έμφυλης βίας.



Πιο συγκεκριμένα, το Ανοικτό Κέντρο Διαμονής είναι δυναμικότητας 44 θέσεων και διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για φαγητό και δημιουργικές δραστηριότητες. Σε καθημερινή βάση καλύπτονται οι βασικές ανάγκες υλικής και προσωπικής υγιεινής, καθώς και η σίτιση των φιλοξενούμενων. Επιπλέον, παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εκμάθησης γλωσσών, ενδυνάμωσης, δημιουργικών δραστηριοτήτων και ενισχυτικής διδασκαλίας, ενώ σε συνεργασία με τοπικά σχολεία τα παιδιά εγγράφονται στο εκπαιδευτικό σύστημα. Το μέσο διάστημα παραμονής των γυναικών με τα παιδιά τους είναι 6 μήνες και στόχος είναι η ταχεία εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για την κοινωνική τους ένταξη. Από την έναρξη λειτουργίας του A Step Forward μέχρι και σήμερα έχουν ήδη φιλοξενηθεί περίπου 115 γυναίκες και παιδιά.


Προτεραιότητα στην ένταξη της δομής έχουν οι μητέρες με βρέφη και νήπια, ενώ για τις γυναίκες χωρίς παιδιά δεν υπάρχει όριο ηλικίας προς τα πάνω, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η ιθαγένεια, η θρησκεία και η ταυτότητα φύλου δεν αποτελούν κριτήρια αποκλεισμού από το Ανοικτό Κέντρο Διαμονής.


Παραμένοντας ευαισθητοποιημένη, η εταιρίας μας ευελπιστεί πως η συγκεκριμένη κίνηση θα δώσει χαρά στις γυναίκες του A Step Forward καθώς οι συνθήκες δεν έχουν επιτρέψει τη φροντίδα του εαυτού τους. Στόχος όλων είναι, τόσο οι φιλοξενούμενες γυναίκες όσο και τα παιδιά τους, να ζήσουν στιγμές μιας κανονικής και ήρεμης ζωής, για όσο μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό.


Για περισσότερες πληροφορίες:

https://mdmgreece.gr

https://astepforward.mdmgreece.gr



bottom of page